Mænds mødesteder - nyt i Aarhus V

I løbet af foråret vil et nyt tilbud til mænd se dagens lys.

Initiativet kaldes "Mænds mødesteder" og vil  være at finde i 4 boligområder i Aarhus ... blandt andet Herredsvang og Frydenlund.
De andre områder er Trigeparken og "Vandtårnsområdet". 

Mænds mødesteder er inspireret af det der på engelsk kaldes "Mens Shed" som er græsrodsorganisationer, der findes i blandt andet Australien og Irland.
Oversat betyder det "mænds skure" - og navnet skal vække billeder af skuret i baghaven, hvor mænd mødes "skulder-ved-skulder" laver praktiske ting og udveksler tanker.

Erfaringer fra Irland

Helle Dybdal, som er leder af sundhedscafeerne i Aarhus, har været med til at udvikle overførslen af ideen til Aarhus. Hun har i den forbindelse været i Irland for at se hvordan  "Mænds Mødesteder" fungerer derovre.

I Irland findes der omkring 200 mødesteder. Helle fortæller, at de mænd hun talte med, var rigtig glade for at have nogle aktiviteter at samles om. Et sted havde de cykelværksted hvor de reparerede cykler for folk. Et andet sted lavede de fuglebure som de solgte. 
Indtægten var ikke det primære , men betalte huslejen, og udgifterne til te og kiks, som der blev indtaget meget af.

Det primære var at have noget at mødes om. Flere mænd fortalte at det var rart at komme hjemmefra og komme et sted hen, hvor der var andre mænd at være sammen med, snakke med og hvor man kunne støtte hinanden.

2 medarbejdere er ansat

Hvad og hvordan det præcist kommer til at arte sig i Aarhus vil tiden vise. Der er netop fundet 2 mænd, der er ansat fra 1. marts, til at få mødestederne i gang.

Jakob Kristensen er uddannet automekaniker og pædagog.
Jakob kommer fra en stilling som aktivitetsmedarbejder og bl.a. har stået for nogle mandeaktiviteter og nogle sundhedstilbud. Han skal arbejde i Frydenlund og Vandtårnsområdet

Kari Østerø bor i Trigeparken og står for Trigeparkens Bokseklub og er med i mandenetværket i Trige. Kari skal arbejde i Trige og Herredsvang . Han kender i forvejen Trige men glæder sig til at lære Herredsvang at kende.

Skrevet af Sidsel Kirketerp