Beboerprotest mod farligt lyskryds

Skrevet af Sidsel Kirketerp 2013-10-09

Siden søndag d. 6. har et stort dramatisk banner skabt opmærksomhed i krydset Paludan Mullersvej / Hasle Ringvej.
Banneret er sat op af en gruppe beboere fra Finnebyen, for at gøre opmærksom på den alt for korte tid, man specielt som fodgænger har, til at bevæge sig igennem krydset.
De har i et halvt år forgæves forsøgt at råbe de lokale politikere op og få dem til at gøre noget ved det.

Underskriftsindsamling

Samtidig med ophængningen, gik nogle beboerne på gaden for at samle underskrifter ind, så politikerne kan overbevises om at lave om på lysreguleringen i krydset.

"Det er som at slå i en pude, når man taler med Aarhus Kommune" siger formanden for Finnebyens beboerforening. "Det handler om et meget farligt lyskryds, som ingen vil ændre på. Det handler om at få det stoppet, inden en af os ligger død, på de hvide striber" 

Foto: Charlotte Heller Kronborg Rytter 

Vi lærer børnene, at det er okay at gå over for rødt

Beboerne mener at det er umuligt at nå over inden lysene skifter, og at det simpelthen er for farligt at gå over krydset.

"Selv raske mennesker kan ikke nå at gå over Hasle Ringvej, mens den grønne mand er tændt. Vi har prøvet at gå over på forskellige måder, og det ender hver gang med, at man må løbe resten af vejen. På den måde lærer vi børnene, at det er okay at gå over for rødt lys. "siger beboerne på et opslag

Det er generelt et problem, der optager mange i lokalområdet og problemet er reelt - krydset Paludan Müllers Vej/Hasle Ringvej, er ifølge nye tal fra skadestuerne i Aarhus, et af de farligste kryds i Aarhus.

Intervallerne skal ændres mener beboerne

Problemet kunne let løses "De skal bare ændre på intervallerne i lysene, så alle kommer sikkert gennem krydset. Ved fodgængere skal der være grønt hele vejen samtidig og der skal være grønt 5 sekunder længere.
Fra bilerne har fået rødt i den ene retning, skal der gå lidt længere tid, før de får grønt i den anden retning"